Gorgeous Granaat

Geboortesteen Januari

Geboortestenen horen bij de maand waarin je bent geboren. Niet alleen bij je geboortemaand, maar ook bij je sterrenbeeld hoort een edelsteen. Het is leuk om de geschiedenis achter de steen te kennen en om te weten welke steen bij welke maand hoort en welke eigenschappen aan de steen worden toegeschreven

Granaat is de geboortesteen van januari. Granaat inspireert tot liefde en toewijding. Het bevordert hoop en moed, optimisme en levensvreugde. Granaat schenkt veel energie en werd lang gedragen als beschermende talisman.

Al in het oude Egypte (3500 jaar geleden) werd veel Granaat gedragen. Granaat werd gezien als krachtig amulet tegen het boze oog en zou de gezondheid van de drager beschermen.

 

Schermafbeelding 2016-01-15 om 11.48.42Schermafbeelding 2016-01-16 om 11.41.17

Weer veel later, in de tijd van Koningin Victoria (1800) werd granaat ook veel in sieraden verwerkt. Koningin Victoria droeg graag granaat en werd destijds als een heuse trendsetter gezien. Er zijn veel sieraden met granaat uit die tijd, omdat iedereen haar voorbeeld volgde.

In januari kunnen we allemaal wel wat hoop, moed en energie gebruiken en gelukkig wordt granaat tegenwoordig nog altijd als mooie edelsteen voor sieraden gebruikt. Wij hebben ook fijne gouden sieraden met granaat in onze collectie! Waaronder onze prachtige gouden gypsy oorringen met granaat. Ook onze mala ketting met granaat is een heuse statement piece en heel mooi om te layeren met onze gouden kettingen.

Gypsy_oorbellen_granaatLotusmalagranaat_treeoflife_layering

Bekijk hier de collectie kettingen, armbanden en oorbellen met Granaat.

Kom naar onze winkel in Amsterdam om onze nieuwste gouden sieraden te bekijken. Wij hebben allerlei gouden oorbellenkettingen, armbandeen ringen in verschillende prijsklassen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en/of acties? Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op instagram.com/gilianoriginals