Garantie & reparatie

De Nederlandse wet stelt dat jij - als consument - mag verwachten dat een product gedurende een logische termijn 'deugdelijk' is. Dat betekent dat je ervan uit mag gaan dat het door jou bestelde sieraad bij normaal gebruik een lange tijd meegaat. Gilian originals werkt alleen met de beste materialen, als sterling zilver, 14 krt goud (gf) en 24 krt (gp). Toch kan het zeldzame gevallen voorkomen dat een sieraad gebreken vertoont. In dat geval kun je het sieraad altijd aan ons terugsturen voor reparatie of – als repareren niet lukt – vervanging door een gelijkwaardig sieraad.

Uitzonderingen

Er gelden een paar uitzonderingen; dit zijn gevallen waarin je niet zomaar een beroep op kostenloze reparatie of vervanging kunt doen.

Verkleuring van edelmetaal - Ook metalen als goud en zilver verkleuren (oxideren) door blootstelling aan zuurstof, zweet en andere stoffen zoals bijvoorbeeld parfum en verzorgingsprodukten. Het is daarom aan te raden om niet met sieraden te douchen, sporten  of slapen. Parels kunnen slecht tegen parfum, haarlak e.d. en zullen daar dof van worden. Dit kun je er niet meer afpoetsen. Sieraden blijven op zijn mooist wanneer je deze (als je ze niet draagt) in het gilian originals zakje bewaard.


Slijtage van goldplated onderdelen – De goldplated sieraden van gilian originals zijn van superieure kwaliteit en hebben een zeer dikke laag 24 krt goud op sterling zilver.  Echter, bij intensief gebruik en alleen na verloop van een lange tijd kan die laag wat wegslijten, bijvoorbeeld door contact met andere onderdelen aan het sieraad of met kleding.


Krasjes of dof worden van gladde oppervlakken - Sieraden met gladde oppervlakken kunnen dof worden door miniscule krasjes. In het geval van een sieraad dat bestaat uit meerdere onderdelen kunnen die krasjes ontstaan doordat de onderdelen over of tegen elkaar bewegen.


Breuk van een ketting – gilian originals biedt alleen kettingen van de hoogste kwaliteit aan; de redenen waarom een ketting toch kan breken (bijv. ergens achter blijven hangen, een klein kind dat de ketting vastgrijpt) geven geen recht op garantie.


Schade door foutief schoonmaken - Een sieraad is een delicaat voorwerp dat vaak uit zachte, gevoelige materialen (zoals goud of zilver) bestaat. Schade door onjuist schoonmaken (bijv. door schuren of het gebruik van chemicaliën) valt niet binnen de garantie.